Degustace: Boříme mýty o víně
(30. 3. 2022)

Také už jste mnohokrát slyšeli různé "zaručené pravdy" o víně? Třeba, že Pálava je vždy sladká, víno, které nemá korkový uzávěr je nekvalitní nebo třeba že růžové víno se míchá dohromady z bílého a červeného?

Místo: Vinotéka Cellarius Karlín - Karlínské náměstí 5, Praha 8
Termín: 30. 3. 2022, 19:00 - 21:00
Vstupné: 550,- Kč (v ceně je voucher 100,- Kč nákup degustovaných vín)

Takových mýtů kolem vína je celá řada, proto jsme se rozhodli na zajímavých vzorcích vín z celého světa demonstrovat, že skutečnost může být úplně jiná...

Program degustace:

"Bio vína jsou divná"
Prosecco Biologico Serena 1881, Itálie

"Müller je podřadná odrůda"
Müller Thurgau 2021 Vinné sklepy Kutná hora, Čechy

"Pálava je vždycky sladká"
Pálava pozdní sběr 2020 Sonberk, Morava

"Ryzlink je kyselej"
Riesling Dr. L Fruchtig 2020 Dr. Loosen, Němeko

"Růžové se pije jen mladé v létě"
Svatovavřinecké rosé VOC Bočky 2018 J.Stávek, Morava

"Červené víno se musí dekantovat a pít v pokojové teplotě"
Pinot noir 2018 Gisellbrecht, Francie

"Víno se šroubovacím uzávěrem není kvalitní"
Spätburgunder 2018 Weingut Langenwalter, Německo

"Směska jsou slité zbytky"
Coyam 2017 Emiliana, Chile

"Do sladkého vína se přidává cukr"
Šaler červený 2015 Vinařství rodiny Špalkovy, Morava

Rezervace: https://www.cellarius.cz/degustace/borime-myty-o-vine-685


Poslední novinky a zajímavosti:

| tisk | pdf |

autor: Jan Bretl