Burgenland

Pozor, neplést s Burgundskem! Pro někoho to může znít podobně, zvlášť když se rovněž jedná o vinařskou oblast. Tato se však nenachází ve Francii, ale v Rakousku, přesněji v jeho východní části, prakticky na rakousko-maďarských hranicích. A vzhledem k této lokalitě se jedná o oblast zaměřenou především na červená vína. Prakticky jedinou rakouskou oblast, které nedominují Veltlíny, Ryzlinky a Sauvignony. Díky klimatickým podmínkám zde totiž nedochází k tak agresivnímu střídání denních a nočních teplot, což svědčí právě modrým hroznům. Odrůdovým sortimentem by se mohl Burgunland hodně přiblížit Moravě. Pěstují se zde Vavřince, Zweigly, Rulanda modrá a především Frankovka - odtud také druhý zlidovělý název tohoto regionu: Blaufränkischland. Své místo si však u některých vinařů vydobily i mohutnější záležitosti jako je Cabernet či Syrah.


Poslední novinky a zajímavosti:

| tisk | pdf |

autor: Jan Bretl