Integrované vinařství

Výrazů na I je málo, važme si jich tedy. Produkování vína integrovaným způsobem je vpodstatě kompromisní vinaření. A smysl toho kompromisu spočívá v tom, že k sobě přibližuje dva velmi odlišné břehy. Tedy vinařství vyloženě komerční a masové, které nešetří technologií, chemií a jde mu především o produkci; a vinařství v podmínkách umožňujícím produkci vína ve kvalitě bio. Takže se vlastně jedná o vinařství "rozumné". Sice se nesnaží za každou cenu plnit někdy až fanaticky striktní podmínky bio kvality, ale zároveň se distancuje od postupů, které se s vínem i zdraví jeho konzumentů moc nemazlí. Integrovaně produkované víno tedy obsahuje podstatně menší množtví především chemických stop. Je tedy nepochybně zdravější, přirozenější a asi ho i druhý den necítíme sedět za krkem. Pokud nepijeme jak zvířata...


Poslední novinky a zajímavosti:

| tisk | pdf |

autor: Jan Bretl