Vinárník.cz
•
Vinařská terminologie
•
Přehled všech uveřejněných výrazů
•
Menu
Menu
ZavĹ™Ăt
Vinařské aktuality
Menu
Další články
Degustace: Hity roku 2023
Degustace: Červená Itálie
Večer s vinařem: Dobrá vinice
Valtické vinné trhy
Reportáže o víně
Menu
Další články
Ernst Loosen - Vinař výrazný, výstřední, skvělý
Krásná hora - Vinařství jako rodinná živnost
Weingut Geierslay - 19 generací Rieslingu
Tátův sad - Cider, který došel tak daleko a je mi tak blízko
Vinařský magazín
Menu
Další články
Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice
Beaujolais Nouveau - Veselá i chytrá tradice
Láhev nebo Château Petláhev?
Vánoční svařák - Bez něj to zkrátka nejde
Sommelierské služby
Mé oblíbené odrůdy
Menu
Další články
Furmint - Výrazná maďarská individualita
Cabernet Cortis - Červené víno snadno a rychle
Teroldego - Nejen základ dobré grappy
Grenache - Páteř jižní Rhôny
Domácí vinice
Menu
Další články
XIII. Zimní zamyšlení 2018/19
XII. Tropický ročník 2018
XI. Když se jaro probudí
X. Zimní řez
Vinařský slovníček
Menu
Další články
Agrafa
Alkohol
Alsasko
Animální projev vína
Mapa stránek
Mapa stránek
Vinárník.cz
Reportáže o víně
Vinařský magazín
Domácí vinice
Mé oblíbené odrůdy
Vinařské aktuality
Přílohy
Mapa stránek
Vinařský slovníček
Vinařský průvodce ČR
Přehled článků
Aktuality na FB
Odkazy
Redakce
Mapa stránek
Kontakty
Facebook
Instagram
Autorská práva
Vinařský slovníček
Zpět
Novinky
Přehled
Seznam
Přehled všech uveřejněných výrazů
A
A
Agrafa
Alkohol
Alsasko
Animální projev vína
AOC
Aperitiv
Archivace vína
Auslese
Autentista
B
B
Bacchus
Barolo
Barrique
Barvířka
Batonáž
Beaujolais
Bentonit
BiB
Blanc de blancs
Bordeaux
Botrytis Cinerea
Brut
Buket
Burčák
Burgenland
Burgundsko
C
C
Cava
Cibéba
Coravin
Crémant
Cukernatost
Cuvée
D
D
Dealko
Dekantace
Depot
Dolihování vína
Druhák
E
E
Egri Bikavér
Enologie
En primeur
Extrakt
F
F
Filtrace
Francouzský paradox
Fyloxéra
G
G
Gemischter Satz
Grand Cru
Grappa
Gravitační vinařství
Grosses Gewächs
H
H
Heuriger
Hybrid
CH
CH
Champagne
Chaptalizace
Château
Châteauneuf-du-Pape
Chianti
I
I
Integrované vinařství
Interspecifické odrůdy
In-Vitro
J
J
Jablečno-mléčné kvašení
Jakostní víno
Jiskra
Jižní víno
K
K
Kabinet
Kapková závlaha
Karbonická macerace
Klaret
Klon
Klučení
Korková vada
Košer víno
Křís
Kvasinky
Kyselinka
L
L
Landwein
Ledové víno
Lieu-dit
M
M
Macerace
Magnum
Martinák
Master of Wine
Matoliny
Mikroklima
Modré hrozny
Myšina
N
N
Nealkoholické víno
Négociant
Neharmonické víno
Nový svět
O
O
Oranžové víno
Oxidáza
P
P
Panenská sklizeň
Perlivé víno
Peronospora
Pet-nat
Petrolej
Pinot
Přívlastek
Prosecco
R
R
Rakouský skandál
Refraktometr
Remuage
Rmut
Ročník
Romanée-Conti
Rosé
Roubování vína
S
S
Sabrage
Salon vín České republiky
Sancerre
Sauternes
Sherry
Schilcher
Skladování vína
Slámové víno
Slepá degustace
Smaragd
Svatomartinské
Š
Š
Špatný ročník
T
T
Tanin
Terroir
Tiché víno
Tokaj
U
U
Ušlechtilá plíseň
V
V
Vinný kámen
Vlnovník
VOC
Vypalování sudu
W
W
Wachau
Z
Z
Zbytkový cukr
Zemské víno
Zimní řez
Poslední novinky a zajímavosti:
Reportáže o víně:
Ernst Loosen - Vinař výrazný, výstřední, skvělý
(Bernkastel - Německo / Mosel-Saar-Ruwer)
Vinařský magazín:
Svatomartinské víno - Povedeně oživená tradice
Vinařské aktuality:
Degustace: Hity roku 2023
(10. 1. 2024)
Vinařský slovníček:
Alsasko
|
tisk
|
pdf
|
autor:
Jan Bretl